У Запоріжжі кандидат в народні депутати обіцяє «люстрацію-кастрацію» місцевим журналістам

Кандидат в народні депутати по 74 виборчому округу (м. Запоріжжя), самовисуванець Микола Фурсенко пообіцяв «люстрацію-кастрацію» місцевим журналістам. Як повідомляє регіональний кореспондент ІМІ, скандал почався з поста у Facebook.

Так, на своїй сторінці під псевдонімом Вася Василєв, Микола Фурсенко зреагував на заяву Президента України Петра Порошенко щодо доручення Генпрокуратурі притягнути до відповідальності автора «Дзеркала тижня. Україна» Дмитра Мендєлєєва за статтю про комерційний продаж зброї державними структурами на внутрішньому ринку.

Фурсенко написав про те, що після виборів в Запоріжжі також «буде проведена робота про знешкодження таких (продажних – авт.) цехів і робітників, встановленні замовники і фінансисти – щоб більш не з’являлися такі ганебні журналісти».

Крім того,  ще в одному повідомленні на сторінці в соцмережі він повідомив, що думає над тим, щоб «створити робочу групу і запрохати всіх кандидатів у депутати і по кожному прізвищу, пройти люстрацієй-кастрацієй – відібрати ліцензії» у журналістів, яких визначать як «продажних».

Як повідомляє сайт «Забор», таким чином політик після виборів планує «розібратися з неугодними журналістами». Після того, як на захист запорізьких журналістів висловився журналіст, головний редактор видання «Вести-информ» Віталій Дзюба, він також отримав низку погроз та звинувачень.

Віталій Дзюба так прокоментував ситуацію на власному ресурсі: «Після подібного, вважаю, що в нормальному європейському суспільстві повинна слідувати негайна реакція громадськості, а також офіційні коментарі і реакція лідерів громадських формувань, члени яких собі таке дозволяють. Однак, на жаль, багато зробили вигляд, що не помічають це».

Микола Фурсенко відомий як один з лідерів Народної ради в Запорізькій області. На сайті Центральної виборчої комісії значиться як керівник організацій з правозахисту.

«Вибори та ЗМІ»

Фото dyvys.info

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *