Ігор Розкладай: «Політичну рекламу треба забороняти»

Юрист Інституту медіа права вважає нинішню виборчу кампанію набагато «нахабнішою» за попередні через небачену кількість «джинси» і політичної реклами. Доносити інформацію до виборців політики мають не через замовлені та рекламні матеріали, а за допомогою спеціальних форматів у медіа, таких як національні дебати або інші політичні програми, каже Ігор Розкладай.

Чергове засідання робочої групи експертів і членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення було присвячене виборчому процесу і, зокрема, розповсюдженню прихованої політреклами у ЗМІ.

Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай вважає, що нині «основна проблема – це, звісно, «джинса». Тобто, це – немарковані матеріали, це і виборчий туризм по заводах, фабриках, це, звісно, тема АТО і спекуляції на ній: подарували щось і зробили з цього величезний сюжет з купою коментарів. Кампанія неприємна насправді»

Водночас, незважаючи на надмірну кількість і політичної реклами і замовлених матеріалів у ЗМІ, їхня якість залишається низькою, каже Ігор Розкладай:

«Політична реклама є абсолютно нецікавою, вона ніяка, ні про що. Так само і «джинса», яка проскакує, вона ні про що. Тобто, хтось щось сказав, хтось кудись з’їздив, хтось щось побудував – для виборців це не несе жодної інформації, жодного позитиву».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *