Газета «Світловодськ-інфо», у штаті якої 4 осіб, видала редакційні посвідчення майже 30 представникам різних політичних сил

Кандидат в народні депутати Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook написав, що продовжується епопея на виборчій дільниці 350230 у селі Казарня, де вони «накрили карусель на користь Довгого». «Директорка клубу, яка підкуповувала виборців за Довгого, і яку тепер опитує міліціонер, встигла подзвонити координаторам Довгого. На дільницю під’їжджають люди Довгого з посвідченнями… журналістів газети “Світловодськ-Інформ”. Саме ця газета була головним агітаційним аркушем Довгого в 102 окрузі», – зазначив Лещенко.

Редактор газети приватної газети «Світловодськ-Інформ» (наклад 1800 примірників) Віталій Асауленко у коментарі «Телекритиці» підтвердив факт видачі посвідчень редакції позаштатним кореспондентам. «Так, ми видали посвідчення людям, які будуть стежити за прозорістю виборів. Але не тільки людям Довгого, а й від Батьківщини”, “Свободи”. Усього десь 20 чи 30 посвідчень. Щодо того, що наша газета агітувала тільки за Довгого, то це неправда. У нас були матеріали і проти Довгого», – сказав пан Віталій.

На уточнююче запитання скільки у штаті газети працівників, і чи будуть всі, кому видано журналістські посвідчення дописувати до видання, редактор відповів, що у штаті працює четверо осіб, а позаштатні будуть писати, якщо виявлять порушення під час виборів. На його думку, видавши таку кількість посвідчень, він не порушив законодавство.

Нагадаємо,  Комісія з журналістської етики неодноразово закликала ЗМІ не видавати стороннім особам (які не здійснюють журналістську діяльність) редакційні посвідчення.

Як писав сайт «Вибори та ЗМІ», в день виборів 26 жовтня стався напад на машину Сергія Лещенка, Мустафи Найєма і Світлани Заліщук. Ніхто не постраждав, машина розбита. За словами Лещенка, вони обов’язково напишуть заяву в міліцію.

 «Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *