В Одесі виборча комісія обмежила пересування журналістів і спостерігачів на дільниці, відгородивши їх стрічкою

В Одесі на окрузі №135 (Приморський район Одеси) виборча комісія визначила місця, де можуть перебувати спостерігачі та журналісти, відгородивши їх червоною стрічкою. Причому місця для журналістів та спостерігачів знаходяться далеко від столу, за яким засідає комісія. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко.

«135-та виборча комісія, де так багато професорів і докторів юридичних наук з Юракадемії, додумалася загнати спостерігачів і журналістів в резервацію! Червоно-біла стрічка на фото – кордон, за яку окружна комісія заборонила заходити спостерігачам і журналістам! Чотири людини, які сидять в ряд на стільчиках – члени дільничної, які здають документацію окружній. Що і як можна поспостерігати і зрозуміти з такої відстані, абсолютно незрозуміло», – написав Анатолій Бойко.

При цьому він наголосив, що закон не дає окружним виборчим комісіям права будь-яким чином обмежувати свободу пересування журналістів і спостерігачів залою засідання комісії.

Нагадаємо, у день виборів 26 жовтня в Одесі знімальну групу 7-го каналу не пустили на виборчу дільницю №511336 виборчого округу №135 Приморського району, що розміщена у приміщенні Військового шпиталю.

Юрист Інститут розвитку регіональної преси Людмила Панкратова, коментуючи цю ситуацію «Телекритиці», зазначила, що законодавство не передбачає жодних обмежень для журналістів стосовно перебування на спецдільницях.

«Вибори та ЗМІ»

Фото https://www.facebook.com/photo.php?fbid=807860979255121&set=a.357878410920049.74842.100000936786984&type=1&theater

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *