Звернення Порошенка і Яценюка у «день тиші» були передвиборною агітацією – міжнародні експерти

Спостерігачі Європейського парламенту, Парламентської асамблеї НАТО, Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Парламентської асамблеї Ради Європи зазначають, що телевізійні звернення Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка в «день тиші», по суті, були передвиборною агітацією. Про це вони сказали на прес-конференції 27 жовтня, повідомляє інформагентство «Українські новини».

До негативних моментів голова делегації ПАРЄ Крістофер Чоп відніс також непрозорий процес прийняття Центральною виборчою комісією рішень про відмову в реєстрації кандидатам в депутати Ради. На його думку, відмова в реєстрації за формальними причинами понад 640 кандидатам суперечить міжнародним нормам.

Крім того, європейські спостерігачі негативно сприйняли відсутність у більшості ЗМІ неупередженої, об’єктивної інформації про кандидатів і партії.

«Позитивним фактором є те, що використання адмінресурсу не згадувалася серед основних проблем (виборів)», – сказала голова делегації Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене.

Як повідомляло агентство, спостерігачі Європарламенту і ПАРЄ вважають легітимними і проведеними за євростандартами позачергові вибори Ради.

Нагадаємо, експерт аналітичного центру Pro.Mova Євген Глібовицький вважає, що президент та прем’єр-міністр України у день тиші не порушили букву закону, але порушили дух закону. Про це він заявив 26-го жовтня на телемарафоні «Україна завтра. Вибори 2014» на Першому національному.

 «Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *