Газета «Голос України» опублікувала результати позачергових парламентських виборів

У газеті «Голос України» 12 листопада опубліковано прізвища 421-го народного депутата, обраного на позачергових парламентських виборах 26 жовтня.
У цілому до складу Верховної Ради VIII скликання обрано 421 народного депутата, з них 225 – за партійними списками і 196 – у мажоритарних округах. Партія «Блок Петра Порошенка» отримала 132 депутатських мандати, «Народний фронт» – 82, «Самопоміч» – 33, «Опозиційний блок» – 29, «Радикальна партія Олега Ляшка» – 22, «Батьківщина» – 19, «Свобода» – 6.

Від партій «Сильна Україна», «Заступ», «Воля» і «Правий сектор» обрано по одному народному депутату у мажоритарних округах.

Крім того, в 94-ти мажоритарних округах обрано депутатів, які балотувалися як самовисуванці.
За законом, новообрані депутати не пізніше, ніж за 20 днів після офіційної публікації результатів виборів повинні подати у ЦВК документи про звільнення з роботи, не сумісної з депутатським мандатом або про відмову від іншого представницького мандата.
Такі документи є підставою для ЦВК, щоб зареєструвати народного депутата й видати йому тимчасове посвідчення, яке дає депутатові право принести присягу в сесійній залі Верховної Ради й вступити у свої повноваження.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 26 жовтня.

Вони були проведені лише в 198-ми округах із 225-ти, передбачених законом. Вибори не проводилися в цілому в 27-ми округах: у 12-ти – в окупованому Криму і в 15-ти – у зоні проведення антитерористичної операції (9 округів у Донецькій і 6 – у Луганській області). Іще у двох округах підведення результатів виборів відкладено – ЦВК дала 15 днів окружкомам №38 (Новомосковськ, Дніпропетровська область) і №63 (Бердичів, Житомирська область) для виконання рішень судів про повторний підрахунок голосів на 123 і 225 виборчих дільницях відповідно.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *