МВС: У справі побиття журналіста «не знайшли підстав для розслідування»

У справі побиття екс-кандидата в народні депутати по одномандатному округу № 141 від Радикальної партії Олега Ляшка, голови громадської організації «Євростолиця», головного редактору сайту Fot News Олексія Оскера кандидатом в народні депутати по 141-му округу Віталієм Барвіненком МВС не виявило підстав для досудового розслідування. Про це йдеться у постанові МВС, яку надіслав «Виборам та ЗМІ» Олексій Оскер.

«Була постанова ГУМВС України в Одеській області, в якій вказано, що вони не знайшли складу злочину. Я звернувся до Авакова в МВС України і вони мені процитували Одеське заключення. Тобто сьогодні МВС дає мені право самому спіймати Барвіненка і набить йому морду. Держава і правоохоронні органи не можуть мене сьогодні захистити, я змушений це робити сам – як чоловік чоловікові відповісти за всі фізичні ушкодження. Барвіненку можна це робити, і я можу це робити – виходить так», – зазначив Олексій Оскер в коментарі «Виборам та ЗМІ». Він також додав, що депутат Ємець особисто підписав звернення з приводу подій, які сталися на 141-му окрузі та надіслав Авакову і Яремі. Оскер вимагатиме скасувати постанову ЦВК про визнання Барвіненка депутатом та визнати бездіяльність ЦВК, яка прийняла його заяву про побиття, але не розглянула і не винесла кандидату попередження.

Нагадаємо, інцидент стався в Одеській ОДА. Є відеоматеріали, де зафіксовано, що Віталій Барвіненко у грубій формі виштовхує Оскера та оператора і засновника сайту Fot News Дениса Маганова зі свого кабінету.

В коментарі «Виборам та ЗМІ» Олексій Оскер розповів, що надав міліції відеоматеріали нападу та медичне заключення щодо його стану, а також відеозапис із свідченнями медсестри швидкої допомоги, яка забрала Оскера після нападу. «Мене забрала швидка допомога, бо Барвіненко бив мене по руці, знаючи, що в мене паралізована права рука, і це дало ускладнення. У мене дитячий церебральний параліч, тобто порушена нервова система правої руки, яка пов’язана з головою і шийним позвонком. Я все ще проходжу реабілітацію», – повідомив Оскер.

Олексій Оскер та Денис Маганов давали прес-конференцію, під час якої повідомили про потробиці інциденту.

«Вибори та ЗМІ»

фото – Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *