Міжнародний експерт: Національні дебати на Першому – це промоція демократії

Національні дебати на Першому національному були добре технічно організовані та висвітлити різноманіття тем. Це була промоція демократії. Таку оцінку дав дебатам старший експерт компанії PUM (Нідерланди) Руурд Б’єрман в інтерв’ю «Виборам та ЗМІ».

Експерт зазначив, що в Нідерландах також багато політичних партій, але всі вони дебатують протягом одного вечора. Три різні дебати відбуваються в різні дні на різних платформах: один вечір представники партій дискутують на суспільних каналах, один – на комерційних, один – на радіоканалах.

На питання, чи у Нідерландах дебати проходять жвавіше, чи, навпаки, нудніше, Руурд Б’єрман відзнвчив, що дебати на Першому йому видались не надто формальними, з хорошою атмосферою.

“В Нідерландах медіа ідуть або шляхом залучення розважальних елементів, як в комерційному секторі, або дебати відбуваються дуже серйозні, з великою поляризацією. Це іноді призводить до того, що їх неприємно дивитись, але це має відношення до поточної політичної культури в Нідерландах, це боротьба між лівим та правим напрямами політики, – зазначив експерт.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *