ЦВК зареєструвала Надію Савченко народним депутатом

Центральна виборча комісія зареєструвала ще 51 народного депутата, обраного на позачергових парламентських виборах в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, серед них – українська льотчиця Надія Савченко, яку у Росії звинувачують у вбивстві журналістів каналу «Россия 1». Про цеповідомляє «Укрінформ».

Відповідні рішення члени Центрвиборчкому ухвалили на засіданні у середу, 19 листопада.

Зокрема ЦВК зареєструвало 31 народного депутата з Блоку Петра Порошенка, сім кандидатів від «Народного фронту», в тому числі – Арсенія Яценюка (№1), сім – від «Опозиційного блоку» , п’ятьох від ВО «Батьківщина» – у тому числі Надію Савченко (№1), одного – від Радикальної партії Олега Ляшка.

Крім того, Центрвиборчком зареєстрував народними депутатами 40 мажоритарників.

Нагадаємо, обрання української льотчиці Надії Савченко до Верховної Ради України не вплине на хід судового розслідування у її справі. Таку думку в коментарі Першому національному висловивадвокат Савченко Марк Фейгін.

30 жовтня  в ЗМІ з’явилася інформація про те, що за результатами проведеної в московському інституті ім. Сербського психолого-психіатричної експертизи Надію Савченко визнали осудною.

28 жовтня стало відомо, що російські слідчі інкримінують українській льотчиці Надії Савченко також незаконний перетин державного кордону РФ. Захист української льотчиці Надії Савченкоклопотатиме про допит самопроголошеного голови «ЛНР» Ігоря Плотницького. Надія Савченко побачила Ігоря Плотницького по телебаченню  та упізнала в ньому одного зі своїх викрадачів.

Адвокат льотчиці Марк Фейгін заявляв, що журналісти каналу «Россия 1» Ігор Корнелюк і Антон Волошин загинули внаслідок випадкового мінометного вогню. Він вважає, що російська сторона не зможе довести провину українки. Крім того він стверджує, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на її територію вона потрапила не з своєї волі.

Водночас, Слідчий комітет РФ заявив про нелегальний перехід Надією Савченко російського кордону: «Що стосується затримання Савченко, то як з’ясувалося, вона без документів, під видом біженки перетнула кордон Росії».

16 липня під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії – з мішком на голові та у наручниках.

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред’явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом. 27 жовтня Басманний районний суд Москви задовольнив клопотання слідства і продовжив ув’язнення Надії Савченко до 13 лютого 2015 року.

«Вибори та ЗМІ»

фото – pressa.if.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *