У Верховній Раді восьмого скликання буде 25 комітетів

Робоча група з підготовки пропозицій щодо організації і проведення пленарних засідань першої сесії нової Ради домовилася, що у парламенті працюватимуть 25 комітетів. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на представника «Блоку Петра Порошенка» у робочій групі Юрія Луценка.

«Це було компромісне рішення усіх політичних партій, представлених у новому парламенті», – зазначив політик.

За його словами, якщо раніше у парламенті діяли 30 таких комітетів, то «після обґрунтованого аналізу та ряду пропозицій було прийнято рішення об’єднати ряд комітетів зі схожими функціями, скоротивши їх кількість до 25-ти».

Як повідомив Юрій Луценко, було прийнято рішення про об’єднання Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією з Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Також об’єднають Комітет з питань верховенства права та правосуддя із Комітетом з питань правової політики.

Об’єднанню підлягають Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій та Комітет з питань транспорту і зв’язку.

Комітет з питань економічної політики буде об’єднаний з Спеціальною контрольною комісією ВР з питань приватизації.

Комітет з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики об’єднають із Комітетом з питань промислової та інвестиційної політики.

«У назві Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму ми прибрали “туризм”, а Комітет з питань соціальної політики та праці опікуватиметься також і питаннями пенсіонерів. Натомість Комітет у справах ветеранів та інвалідів набуває більш сучасного значення у зв’язку із подіями на сході України», – зазначив Юрій Луценко.

Політик також зазначив, що представники «Опозиційного блоку» пропонували створити новий комітет з питань Криму та Донбасу, проте спільним рішенням більшості членів робочої підгрупи було відмовити у такій пропозиції, оскільки цими питаннями опікуватиметься Комітет з питань національної безпеки і оборони.

Комітету з питань свободи слова та інформації зміни не торкнулися.

Раніше повідомлялося, що депутати планували скоротити  кількість комітетів ВР до 22-24.

Нагадаємо, підготовча депутатська група з підготовки до першої сесії Верховної  Ради восьмого скликання визначилася, що телеканал «Рада» продовжуватиме транслювати засідання нового парламенту.

 «Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *