Нацрада затвердила звіт по дотриманню телерадіоорганізаціями виборчого законодавства

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила Звіт про дотримання телерадіоорганізаціями визначеного законодавством порядку мовлення під час виборчої кампанії народних депутатів України у 2014-му році на засіданні 4-го грудня . Про це йдеться на сайті Нацради.

У документі опубліковані результати роботи спеціально створеної робочої групи, що здійснювала нагляд за діяльністю мовників у передвиборний період. До складу робочої групи увійшли члени Національної ради, працівники апарату і представники Громадської ради при регуляторному органі.

Для нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства проводився моніторинг телерадіопрограм з 13 вересня по 26 жовтня 2014 року. До уваги також бралися матеріали моніторингу громадських організацій, до сфери діяльності яких належить спостереження за перебігом виборчого процесу.

Також робоча група розглядала звернення і скарги, що надходили до Національної ради від політичних партій, народних депутатів України, кандидатів у народні депутати України, державних установ, телерадіоорганізацій, громадян, щодо діяльності мовників і порушень виборчого законодавства.

На виявлені порушення регуляторний орган листами звертався до телерадіоорганізацій із зазначенням виявлених відхилень і проханням роз’яснити ситуацію; про порушення інформував Центральну виборчу комісію.

Зі звітом Національної ради можна ознайомитися за посиланням.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *