На Черкащині члени виборчкому не пустили журналіста на своє засідання

9 вересня у м. Ватутіно Черкаської області журналіста видання «Точка опори» члени Ватутінської міської виборчої комісії не пустили на засідання виборчкому, не повіривши у справжність посвідчення журналіста. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сайт ОПОРИ.

Перед початком засідання голова комісії від місцевої політичної організації політичної партії ВО «Батьківщина» Ніна Клепач почала протестувати проти перебування журналіста на засіданні. Пізніше члени комісії проголосували за те, щоб його видалити. Члени комісії наголошували на тому, що посвідчення журналіста має бути із фотографією (хоча представник ОПОРИ показав і паспорт). Вони також наполягали, що якщо він журналіст, то у нього має бути запис у трудовій книжці про його професійну діяльність, просили показати диплом. Голова комісії стверджувала, що посвідчення не підтверджує роботу журналістом.

Представник ОПОРИ пояснив, що, згідно календарного плану, реєстрація офіційних спостерігачів буде пізніше, тому нині ж він працює у якості журналіста.

Нагадаємо, згідно з законому України “Про місцеві вибори”, представникам ЗМІ гарантується безперешкодний доступ на всі публічні заходи, пов’язані з місцевими виборами, а на засідання виборчих комісій та на виборчу дільницю у день голосування (повторного голосування) на умовах, визначених цим Законом, крім випадків, передбачених законами України. Виборчі комісії, органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування, посадові і службові особи цих органів зобов’язані в межах своїх повноважень і компетенції надавати їм інформацію щодо ходу підготовки і проведення місцевих виборів.

фото – mediakritika.by

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *