На Луганщині місцева ТВК не допустила на своє засідання журналіста «Точки Опори»

22 вересня у м. Рубіжне Луганської області кореспондента «Точка опори» Максима Данильченка не допустили на засідання Рубіжанської міської виборчої комісії, обґрунтувавши це тим, що журналісти мають право бути присутніми на засіданні виборчої комісії лише в день голосування. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сайт ОПОРИ.

Голова місцевої територіальної комісії в м. Рубіжне Миколай Єрьомін повідомив журналісту, що йому відмовлено в допуску на засідання і він має піти.

Голова комісії стверджував, що нібито згідно статті 13 ЗУ «Про місцеві вибори» журналісти мають право бути присутніми на засіданнях виборчих комісій лише в день голосування.

Крім того, він зазначив, що комісія прийняла власні правила реєстрації журналістів під час роботи виборчої комісії, однак відмовився ознайомити з ними. Голова комісії поставив на голосування питання видалення журналіста видання «Точка Опори» і вся комісія єдиноголосно підтримала це рішення.

8 вересня у місті Теребовля Тернопільської області журналістку видання «Точка опори» Тетяну Денис намагалася вигнати з першого засідання Теребовлянської районної виборчої комісії Тернопільської області голова ТВК Венерія Решетинська.

22 вересня у Тернополі журналісту газети «Точка опори» Володимиру Довганюку голова Тернопільської міської виборчої комісії (ТВК) Віктор Дрозда не дозволяв знаходитись у приміщенні ТВК.

 

фото – komarkelov.ru

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *