У Запоріжжі журналістку не пустили на конференцію «Опозиційного блоку»

21 вересня у Запоріжжі журналістку «Точки Опори» Катерину Коротченко охорона не пустила до гуртожитку №23, де проходила конференція з висунення кандидатів до Запорізької міської ради представників місцевого осередку «Опозиційного блоку». Міліція відмовлялась виїжджати на порушення. Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сайт ОПОРИ.

Конференція проходила у приміщенні, яке належать Запорізькому металургійному комбінату «Запоріжсталь». Всіх пускали виключно за списком, місцеві мешканці могли проходити після ретельного опитування, чи насправді вони тут живуть.

Молодики міцної статури та у формі мотивувати відмову у допуску до заходу журналістки тим, що її не було у списку. На зауваження Коротченко щодо порушення закону, вони відповіли, що в них є наказ не пускати тих, кого немає на папері. Приблизно через 20 хвилин вийшов відповідальний за захід, він відмовився представитись і сказав, що закон вони абсолютно не порушують.

ОПОРА зауважує, що відповідно до абзацу другого, ч.5 ст. 37 Закону України «Про місцеві вибори»: «Про дату, час і місце проведення зборів (конференції) з метою висування кандидатів місцева організація партії повідомляє також засоби масової інформації. Порядок акредитації представників засобів масової інформації на таких зборах (конференції) визначає організатор заходу». Однак на вимогу журналістки порядок акредитації представники «Опозиційного блоку» показати відмовились.

При цьому ОПОРА зауважує, що організатори конференції не повідомляли про захід представникам Громадянської мережі, про нього опорівці дізнались випадково.

Після розмови журналістка викликала міліцію, їй передзвонили з Орджонікідзевського райвідділку і повідомили,  що вільної машини немає і доведеться чекати 3-5 годин. Після дзвінка одному з начальників відділу УМВС в Запорізькій області, правоохоронні органи приїхали через 10 хвилин. Охорона одразу сховалась за двері. Представник міліції прийняв заяву від журналістки і склав протокол.

22 вересня у Дніпропетровську представники «Опозиційного блоку» кілька разів відмовляли журналістам у допуску на партійні збори з висування кандидатів.

21 вересня у Бердянську Запорізької області представник політичної партії «Опозиційний блок»не пустив знімальну групу телеканалу «Юг» на партійну конференцію.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • Запорожье может стать Донецком-2 потихоньку Метинвест прибирает всё к своим кров..м рукам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *