На Житомирщині газета агітує за партію мера

У  газеті «Чуднівська Фортеця», власником якої є Чуднівська міська рада (м.Чуднів, Житомирська область) опублікували дві статті про місцеву організацію Всеукраїнської Чорнобильської народної партії «За добробут та соціальний захист народу», в одній з яких ідеться про те, що «таких депутатів потрібно обирати». Про це повідомляє сайт «Опори».

Матеріали були опубліковані в останньому числі газети за 25 вересня.

0 2 Chornobylska partiya

0 1 Chornobylska partiya

«Опора» повідомляє, що на цей момент єдиною партією в Чуднівському районі, яка подала до районної ТВК виборчий список кандидатів у депутати районної ради, є місцева організація цієї партії. Список кандидатів очолив Іван Розводовський – чинний голова міської ради.

Наприкінці статті під назвою «Депутати від Всеукраїнської Чорнобильської Народної партії «За добробут та соціальний захист народу» Василь Стах та Олександр Савченко посприяли виділенню 150 тисяч гривень на опалення дитсадків», автор матеріалу зазначає: «…А напередодні чергових місцевих виборів газета «Чуднівська фортеця» ще раз наголошує: ось таких потрібно вибирати депутатів. Це приклад для наслідування іншим депутатам».

У цьому ж номері «Чуднівської фортеці» під заголовком «Чорнобильська партія йде на місцеві вибори» опубліковано матеріал про конференцію Чуднівської районної організації Всеукраїнської Чорнобильської народної партії «За добробут та соціальний захист народу», на якій було прийнято рішення про висування діючого мера Чуднова Івана Розводовського кандидатом на посаду міського голови.

Відповідно до ч.7 ст.60 Закону України «Про місцеві вибори: «Засобам масової інформації під час виборчого процесу у своїх матеріалах, не обумовлених угодами, забороняється агітувати голосувати за кандидатів чи поширювати інформацію, що має ознаки політичної реклами, і поширювати будь-яку інформацію з метою спонукання виборців голосувати за певного суб’єкта виборчого процесу».  Відповідно до ч.5 ст.57 та ч.8 ст.60 Закону: «Усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі».

Нагадаємо, у київській газеті «Вести» від 24 вересня 2015 року представниками Громадянської мережі ОПОРА була виявлена публікація під назвою «Выборы в Киеве: опытный управленец против боксера» з ознаками замовності.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *