У Луцьку тітушки не пускали журналістів на конференцію Аграрної партії

29 вересня у Луцьку на повторну партійну конференцію «Аграрної партії України» не пускали окремих журналістів та спостерігачів ОБСЄ. Про це повідомляє сайт ОПОРИ.

На повторну конференцію з висунення кандидатів у депутати до обласної ради не пускали журналістів видання «Точка Опори», «Громадське.Волинь» та Волинського Агенства Розслідувань, а також міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

Біля входу до приміщення, де відбувалась партійна конференція, стояли кілька осіб у спортивних костюмах, так званих «тітушок», які представлялись членами партії і заявляли, що була вказівка нікого не пускати. Не могли потрапити в приміщення і делегати конференції, які на кілька хвилин спізнились на захід.

Член Аграрної партії України Ігор Волошенюк вимагав, щоб журналісти показали акредитацію на захід і категорично відмовлявся впустити до приміщення, де відбувалась конференція.

«Акредитацію показуйте. У нас відбуваються збори тільки нашої партійної організації», – заявив Волошенюк.

На запитання журналіста, де представники політичної партії попередили ЗМІ про партійну конференцію, Волошенюк відповів, що попереджені були лише обрані ЗМІ, а всіх партія попереджати не зобов’язана.

Після інциденту журналістка «Точки Опори» викликала міліцію і написала відповідну заяву до правоохоронних органів про перешкоджання діяльності журналістів.

25 вересня журналістів видань «Точка ОПОРИ» та «Гречка» не пустили на конференцію політичної партії «Опозиційний блок», де проходило висування кандидатів по багатомандатному виборчому округу до Кіровоградської обласної ради. Охорона заходу намагалася завадити проводити журналісту зйомку ззовні.

23 вересня о 12 годині у Кам’янець-Подільській ТВК відбулися збори районної організації політичної партії «Опозиційний Блок». Журналістку «Точки ОПОРИ» не пустили на ці збори. На прохання пояснити причини такого рішення керівник осередку Віра Коваль зазначила: «У нас будуть свої ЗМІМи вас не повідомляли».

24 вересня у смт Торчин Волинській області члени Луцького районного осередку політичної партії «Опозиційний блок» не пускали журналіста «Точки ОПОРИ» на партійну конференцію, яка проходила у приміщенні магазину.

22 вересня у Дніпропетровську представники «Опозиційного блоку» кілька разів відмовлялижурналістам у допуску на партійні збори з висування кандидатів.

21 вересня у Бердянську Запорізької області представник політичної партії «Опозиційний блок» не пустив знімальну групу телеканалу «Юг» на партійну конференцію.

21 вересня у Запоріжжі журналістку «Точки Опори» Катерину Коротченко охорона не пустила до гуртожитку №23, де проходила конференція з висунення кандидатів до Запорізької міської ради представників місцевого осередку «Опозиційного блоку». Міліція відмовлялась виїжджати на порушення.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *