Тернопільські ЗМІ розмістили публікації з ознаками «джинси» про «Громадський рух «Народний контроль»

25 вересня газети «Чортківський вісник», «Нова доба» та «Голос народу» опублікували майже однакові інформаційні повідомлення з ознаками політичної реклами. Про це повідомляє сайт ОПОРИ.

В них йшла мова про проведення партійної конференції місцевим осередком політичної сили «Громадський рух «Народний контроль». У публікації розповідається про  те, що на партійних зборах партія сформувала список кандидатів на вибори до міської та обласної ради, до складу якого увійшли бійці АТО, волонтери, медики, освітяни, чесні та працьовиті журналісти. Характеризуються майбутні кандидати лише з хорошої сторони, лунають заклики до чесних виборчих перегонів.

Chortkiv.vis1

Chjrtkiv.vis2

Лише в одній публікації («Голос народу») вказано автора, але в жодній не зазначено  що це політична реклама.

Golos Narodu

Враховуючи той факт, що практично однакові матеріали про одну і ту саму партію були опубліковані в різних виданнях і мали лише позитивний характер ми можемо говорити про присутність ознак «джинси».  Такі публікації поширюються з метою популяризації потенційних суб’єктів виборчого процесу.

Nova Doba

Закон України «Про рекламу» ч.3 ст. 9 говорить, що «інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою «Реклама» чи «На правах реклами»».

 



Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *