Члени Первомайської ТВК проголосувала за видалення журналістів з засідання, бо «хотіли побути наодинці»

4 жовтня Первомайська міська виборча комісія (Миколаївська область) проголосувала за видалення із залу засідання всіх журналістів, спостерігачів і кандидатів. Про це повідомляє “Преступности.НЕТ” з посиланням на прес-секретаря Громадянської мережі «ОПОРА» у Миколаївській області Альону Мельникову.

За її словами, 3 жовтня члени ТВК провели засідання, нікого не попередивши. На засіданні члени комісії голосували щодо реєстрації мера Первомайська кандидатом на посаду міського голову, проте рішення не було ухвалено.

“…проте “за” проголосували лише 8 осіб, два виявилися проти. Рішення не було прийнято, тому що для його прийняття необхідно більшість голосів від загального складу комісії, тобто 10 чоловік. Сьогодні о 10 ранку, комісія вирішила продовжити засідання і винесла питання про видалення із зали засідання всіх журналістів, спостерігачів і кандидатів. Причина: щоб побути наодинці. Ви собі уявляєте таке? Комісія сама собі так вирішила, порушуючи при цьому частину 9 статті 27 Закону України (про місцеві вибори – ред.)”, – зазначила Мельникова.

Згідно частини 9 статті 27 Закону України “Про місцеві вибори”, на засіданні виборчої комісії можуть бути присутніми члени ЦВК, працівники Секретаріату ЦВК, кандидати у депутати, їх довірені особи, представники, уповноважені особи місцевих організацій партій, офіційні спостерігачі від партій, від кандидатів, від громадських та міжнародних організацій, кандидати в мери, і представники засобів масової інформації.

Мельникова також відзначає, що за те, щоб засідати таємно за закритими дверима проголосувало 8 членів комісії з 13 присутніх. Серед них були і заступник голови комісії та секретар комісії. Рішення не прийнято, тому що для його прийняття необхідно мінімум 10 голосів.

Нагадаємо, 23 вересня у Кам’янці-Подільському  члени “Опозиційного блоку” не пустили журналістку «Точки ОПОРИ» на свої збори.

фото – invtur.com.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *