У Дніпропетровську міліція відкрила справу через видворення автоматниками журналіста з виборчої комісії

Кіровський райвідділ Дніпропетровського МУ м. Дніпропетровська відкрив кримінальне провадження за статтею 356 КК України за фактом пограбування та видворення невідомими особами журналіста «Точки Опори» та спостерігача Сергія Федька 26 вересня під час засідання Дніпропетровської міської виборчої комісії. Про це повідомляється на сайті ОПОРИ.

«ОПОРА домоглася відкриття кримінальної справи за фактом пограбування бойовиками спостерігача у приміщенні Дніпропетровської міської виборчої комісії та фальсифікації головою цієї ж комісії протоколу голосування за фактом видалення журналіста із зали засідань», – пише видання.

 

foto 11.10.2015 Dnipr Krim sprava 2

foto 11.10.2015 Dnipr Krim sprava 3 1

Нагадаємо, 26 вересня під час реєстрації кандидата на посаду голови Дніпропетровська Олександра Вілкула, спостерігача та журналіста ОПОРИ Сергія Федька виштовхали з приміщення міської виборчої комісії та пограбували автоматники «Січеславу». Того ж дня було повідомлено правоохоронні органи. Федько викликав оперативну групу і особисто повідомив начальника обласної міліції генерала І. Репешка, який пообіцяв тримати розслідування під контролем. Оперативники одразу взяли пояснення, та склали протоколи. 27 вересня на мапі порушень МВС з’явилося повідомлення, що спостерігач намагався зірвати засідання, і жодної згадки про те, що порушення відбулося проти самого спостерігача, пише ОПОРА.

27 вересня, передбачаючи подальшу бездіяльність міліції, потерпілий спостерігач заявив про злочини до дніпропетровської прокуратури і попросив у заяві доручити розслідування Службі безпеки України.

Протягом тижня після вищезазначених подій, міліція злочини не розслідувала. Спостерігач ОПОРИ щоденно відвідував установу, та отримував лише ствердження про те, що фальсифікація протоколу це лише особливості роботи комісії, а пограбування спостерігача бойовиками взагалі не було, оскільки відбувалося без корисливого умислу.

8 жовтня на електронну адресу спостерігача надійшла відповідь від Служби безпеки України, що злочини вже розслідує міліція.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *