Уряд ухвалив постанову про припинення перевірок ЗМІ під час виборів

13 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про вжиття заходів щодо припинення проведення перевірок діяльності засобів масової інформації у період до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році. Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Урядову постанову ухвалено у зв’язку з «проваленням» відповідної постанови Верховної Ради.

Під час засідання уряду до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка звернувся міністр інформаційної політики Юрій Стець щодо неухвалення вперше за кілька років парламентом постанови про заборону перевірок ЗМІ під час виборів. Міністр запропонував ухвалити постанову уряду про запровадження обмеження щодо перевірок діяльності ЗМІ до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році.

Прем’єр-міністр повідомив, що до нього надійшов лист голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з аналогічним проханням. «Кабінет Міністрів зобов’язаний прийняти відповідне рішення», – підкреслив він.

«Давайте урядовою постановою до моменту проведення виборів звернемося до всіх органів державної влади щодо того, щоб заборонити проведення перевірок засобів масової інформації», – звернувся Арсеній Яценюк до членів уряду.

Нагадаємо, 9 жовтня Верховна Рада не змогла ухвалити постанову, що забороняє перевірки ЗМІ напередодні місцевих виборів у жовтні 2015 року. Водночас спікер Володимир Гройсман завив, що від імені парламенту звернеться до уряду та голів Державної фіскальної служби і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням не проводити перевірки медіа. Присутній на засіданні парламенту міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що на найближчому засіданні уряду буде внесено відповідну постанову про заборону перевірок ЗМІ.

Як писала «Телекритика», ще 18 вересня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав проект постанови № 2497-а «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році», внесену народним депутатом Олександром Вілкулом, і рекомендував парламенту ухвалити відповідну постанову.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *