УАВПП підготувала для видавців довідник з питань участі ЗМІ у виборах

Протягом першого місяця виборчої кампанії гаряча лінія Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) проконсультувала майже 50 представників ЗМІ, повідомляє прес-служба УАВПП.

Юридичний відділ УАВПП узагальнив відповіді на найпоширеніші питання і підготував довідник з питань участі ЗМІ у виборах

«Аби допомогти редакціям друкованих ЗМІ адаптуватися до вимог нового закону про місцеві вибори та не повторювати помилок свої колег ми зібрали найбільші поширені питання та узагальнили відповіді на них», – йдеться в повідомленні.

Довідник має на меті допомогти і тим редакціям, які вперше висвітлюють вибори, адже звертає увагу на основні «зони ризику», в які редакція потрапляє в процесі висвітлення виборів та розміщення агітації.

Довідник базується на практичних прикладах застосування закону, з якими стикнулися видавців з різних газет. Для зручності матеріал викладено у форматі «запитання – відповідь».

Для отримання консультацій які не були висвітлені у довіднику, можна звертатися до гарячої лінії юридичних консультацій УАВПП. Консультації надаються з 10:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю за тел. 044 425 57 87 та 050 415 34 24. В інший час звернутися по допомогу можна тут або надсилати запити безпосередньо на електронну пошту: lawyer@uapp.org.

УАВПП обіцяє в максимально стислий термін повідомити про строк, необхідний для підготовки відповіді на звернення. Відповіді на найбільш популярні питання будуть викладені у вигляді узагальнених консультацій.

Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Юридичні консультації УАВПП здійснюються в рамках проекту «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ», який впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні». Програма має на меті зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи, різноманітності та плюралізму в ЗМІ; відкритого, всебічного, сталого та орієнтованого на громадян підходу до інтернету на засадах прав людини та ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними. Детальніша інформація про проект – тут.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *