Тернопільське радіо припускає, що газета «20 хвилин» містить психотропні речовини – видавець скаржиться в СБУ

В ефірі тернопільської радіостанції «УХ-радіо» була оприлюднена інформація, що примірники місцевої газети «20 хвилин», де була опублікована стаття з інформацією про зловживання із земельними ділянками, до яких начебто причетні депутати міськради від ВО «Свобода» і міський голова Сергій Надал, обраний від цієї ж партії,  «можуть містити частинки психотропної речовини невідомого походження». Про це повідомляє видання Zaxid.net.

У спецвипуску газети «20 хвилин» журналісти навели перелік земельних ділянок, парків та скверів, які міська влада Тернополя начебто планує віддати під забудову. Йдеться, зокрема, про місцевий цвинтар. Цей спецвипуск газети поширювали безкоштовно на зупинках громадського транспорту.

Радіостанція «УХ-радіо» заявила, що опублікована стаття з інформацією про зловживання «може містити частинки психотропної речовини невідомого походження, яку використовували російські найманці на Сході України для нанесення шкоди життю та здоров’ю наших бійців. Тепер ці технології в Тернополі».

У повідомленні у соцмережах, які переповідали заяву радіостанції, також йшлося, що спецвипуск газети «20 хвилин» містить «матеріали сфальсифікованого змісту».  При цьому, які конкретно відомості є сфальсифікованими, не повідомляється. Натомість зазначається, що  «видавцем газети (“20 хвилин”) є кандидат в депутати до міської ради від об’єднання “Самопоміч” Юрій Штопко, а журналістом в нього працює Андрій Шкула, який також є кандидатом в депутати від “Самопомочі”».

Zaxid.net стверджує, що «УХ-радіо» перебуває під контролем депутат міської ради ВО «Свобода» Юрія Фартушняка.

Водночас  видавець спецвипуску газети «20 хвилин» Юрій Штопко заявив, що вважає злочином звинувачення про  наявність у газеті психотропних речовин. Із відповідною заявою  він звернувся до управлінь СБУ та МВС, повідомляє Асоціація «Незалежні регіональні видавці України» (АНРВУ).

За словами Юрія Штопка, спецвипуск «20 хвилин» – ініціатива редакції «RIA плюс». «Три сторінки газети присвячені дерибану землі Тернополя, підробиці містобудівної документації та Генерального плану, службовим махінаціям керівників міської ради  та міського голови Сергія Надала. Про більшість з проблемних ділянок міста, які роздають «своїм» чи незаконно забудовують, у газеті писали в попередні п’ять років. Це авторські розслідування, якими вдалось викрити злочинні та тіньові схеми, а головне – зупинити декілька дерибанів. Четверта сторінка спецвипуску описує, по трьох напрямках, інші корупційні діяння. Зокрема перерозподіл сфери ЖКГ чи екологічне нищення міста», – повідомляє АНРВУ.

«За зміст поданих матеріалів ми несемо повну відповідальність.  В цивілізованих країнах, якщо хтось не погоджується – подають до суду. Ми готові відстоювати усі факти, викладені у статтях. А звинувачити журналістів у наявності в газеті психотропних речовин – це злочин», – заявив Юрій Штопко.

Нагадаємо, 25 вересня у Борщеві Тернопільської області відбулись збори районної організації політичної партії  ВО «Свобода» на яких були висунуті кандидати у депутати до районної ради. Журналіст «Точки опори» був присутній на цій конференції, та коли дійшла черга до розгляду питання про проведення передвиборчої агітації, кореспондента попросили покинути приміщення.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *