У день виборів і підрахунку голосів НМПУ надаватиме правову допомогу журналістам

З 24 по 26 жовтня – у день перед виборами, у день виборів та підрахунку голосів – працівники юридичного бюро Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) надаватимуть журналістам правову допомогу. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

Юридичне бюро працюватиме за таким графіком:

24 жовтня – з 10:00 до 18:00

25 жовтня – з 10:00 до 21:00

26 жовтня – з 10:00 до 18:00

Журналісти можуть звертатися по консультації та юридичну допомогу на «гарячу лінію» за телефонами:

– медіаюрист Олексій Ржанов – тел. + 380 099 417 30 86

– керівник юридичного бюро Юка Гаврилова – тел. + 380 50 356 57 92

– виконавчий секретар Оксана Виннчиук – тел. + 380 50 356 57 58

Або електронною поштою: sekretar@nmpu.org.ua.

В екстрених випадках журналісти можуть телефонувати за номером + 380 50 356 57 58 цілодобово.

НМПУ просить повідомляти і про порушення прав журналістів та про випадки перешкоджань у здійсненні професійної діяльності з боку будь-яких учасників виборчого процесу (працівників виборчих комісій, представників і довірених осіб кандидатів, працівників правоохоронних органів, які забезпечують порядок на виборчих дільницях, тощо).

А також про випадки незаконного використання журналістських посвідчень чи прес-карт сторонніми особами – не журналістами, оскільки такі дії завдають шкоди статусу журналіста та можуть стати причиною недопуску будь-яких журналістів на виборчі дільниці, тощо.

Юридичне бюро проводить моніторинг порушень прав журналістів під час виборчого процесу задля того, щоб системно реагувати на ситуацію.

Нагадаємо, що Українська асоціація видавців періодичної преси теж надає юридичні консультації медіа з виборчих питань. Юридичний відділ УАВПП узагальнив відповіді на найпоширеніші питання і підготував довідник з питань участі ЗМІ у виборах.

Юридичні консультації можна також отримати у виборчому медіа-центрі, організованому «Комітетом виборців України» в Києві.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *