ZIK у день виборів проведе 18-годинний марафон, серед ведучих – Дмитро Тузов

25 жовтня, у день місцевих виборів, телеканал ZIK проведе 18-годинний телемарафон «День виборів». Це буде найдовший в історії ZIK телемарафон, повідомляє прес-служба каналу.

Телемарафон стартує о 8:00 і триватиме до 2:00 після опівночі. Над проектом працюватимуть львівська та київська студії каналу – «ZIK-Львів» та «ZIK-Київ». У програмі плануються включення фактично з усіх регіонів країни, у яких виборчий процес буде висвітлено в загальнонаціональному масштабі.

Ведучими «Дня виборів» у львівській студії будуть Віталій Крутяков, Наталка Струк та Данило Мокрик. Модератором у київській студії марафону буде Дмитро Тузов.

«Журналісти ZIKу працюватимуть у всіх обласних центрах Західної України. Найбільший акцент, окрім Львова, робитимемо на Закарпатті, де існує напружена ситуація із проведенням прозорого та чесного волевиявлення. Знімальні групи триматимуть під контролем ключові виборчі дільниці в Києві, Дніпропетровську, Харкові та, особливо, в Одесі, яку експерти вважають найнебезпечнішим регіоном на час виборів і де можливі провокації та теракти. В зоні АТО дві групи журналістів проекту На периметрі охоплять сектор А, Донецьку область, Краматорськ, та сектор М, а саме Маріуполь. Окрім прямих включень, обов’язковим елементом марафону будуть фірмові стріми наживо», – зазначає редактор львівської частини телемарафону Віталій Крутяков.

«У першій половині марафону ми пояснюватимемо людям, навіщо потрібно іти на ці вибори, допомагатимемо побороти громадянську пасивність і апатичність, тлумачитимемо, що в контексті децентралізації в країні місцеві органи влади отримують серйозні повноваження, включно з бюджетом, і від них буде залежати розвиток регіонів. Це відновлення інфраструктури, робота системи освіти, охорони здоров’я... У другій половині, ми звертаємося до численних фактів порушень виборчих прав. Також велику увагу приділяємо взагалі проведенню реформ в країні. Після 20:00 підводимо підсумки, оприлюднюємо екзит-поли, аналізуємо, що сталося на цих виборах, які політичні тенденції вони означатимуть для України», – розповідає Дмитро Тузов.

Особливістю «Дня виборів» на ZIK також стане спеціальний сектор моніторингу соціальний мереж під керівництвом журналістки Оксани Щобак та львівського блогера Романа Голубовського. Звичайні виборці-користувачі соціальної мережі Facebook зможуть поділитися важливою інформацією, вказати на порушення на дільниці чи поскаржитися на неправомірні дії, позначивши свій пост хештегами #ZIK та #День виборів. Команда каналу ZIK обіцяє активно стежити за станом справ та оперативно реагувати на зафіксовані відхилення.

Окрім того, заплановані щогодинні новинні блоки «Огляду дня» та відкрита юридична консультація від правників-практиків, які спеціалізуються саме на виборчому законодавстві та допомагатимуть людям, які опинилися в непередбачуваних обставинах, своїми професійними порадами.

За виборчим процесом стежитимуть практично всі ведучі-обличчя телеканалу ZIK. Так, Сергій Рахманін включатиметься телефоном з Луганської області, де перебуває в складі групи волонтерів і спостерігачів. Остап Дроздов підсумовуватиме певний годинний проміжок виборчого процесу у стилі своєрідної газетної авторської колонки. Данило Яневський говоритиме зі своїми гостями про досвід місцевих виборів та децентралізації в країнах Європи й Америки. А Вахтанг Кіпіані робитиме історичний зріз виборчих перегонів новітньої України із детальним оглядом їх специфіки – символіки, технологій, результативності.

Для аналізу проведення місцевих виборів та підсумкових прогнозів працюватимуть дві гостьові студії – львівська та київська, в яких відбуватимуться зустрічі з авторитетними експертами – політологами, соціологами, громадськими діячами та учасниками виборів – кандидатами у депутати та мери від різних політичних сил. Серед запрошених гостей – Семен Глузман, Іван Салій, Олег Медвєдєв, Євген Магда, Олеся Яхно, Олексій Кучеренко, Вадим Карасьов та багато інших.

«У цьому телемарафоні ми покриваємо всю Україну – вперше в історії ZIKу. Більшість кореспондентів будуть із системами для прямого включення, тому у нас є сили швидкого реагування, в тому числі, в зоні АТО. Практично всі наші топові ведучі задіяні в “Дні виборів”. Маємо і розширення команди – авторитетного політичного оглядача Дмитра Тузова, який додасть досвіду», – підсумовує медіадиректор медіахолдингу ZIK Віталій Докаленко.

Попередній телемарафон каналу ZIK під назвою «Рада 8.0», який висвітлював парламентські вибори, відбувся рік тому – 26 жовтня 2014 року.

Нагадаємо, що у день виборів, 25 жовтня, «Савік Шустер студія» спільно з телеканалом «Україна» готує спецпроект «Ніч виборів», який вийде в ефір о 19:55 на каналах 3S.tv і «Україна». А телеканал NewsOne проведе 15-годинний виборчий телемарафон «Битва за Україну». На запорізькому телеканалі TV5 теж відбудеться телемарафон «Вибори 2015».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *