Тетяна Чорновіл закликає журналістів бойкотувати депутата за образу Наталії Соколенко

Її обурили наміри депутата Святослава Олійника повчати, чим є політика, «чесного журналіста Наталку Соколенко»

Журналістка Теяна Чорновіл, яка нині бере участь у парламентських виборах, закликала представників ЗМІ бойкотувати народного депутата («Україна майбутнього») Святослава Олійника. Про це вона зазначила у своєму блозі на сторінках «Української правди».

Пані Чорновіл обурили наміри депутата повчати, чим є політика, «чесного журналіста Наталку Соколенко».

«Наталка зробила рішучий та мужній крок – звільнилася з телеканалу СТБ через цензуру та тотальну “джинсу”, – зазначила Тетяна Чорновіл. –  Пан Олійник чомусь вирішив, що він саме та людина, що мусить взяти на себе відповідальність і пояснити читачам “УП” мотивацію Соколенко».

«Пояснення» пана Олійника виглядає наступним чином: «Видимо, от многолетнего хождения в парламент и близости к политическому корыту женщине показалось, что и она не хуже, и к корыту, похоже, в глубине души ну так захотелось, так захотелось, что закончилось все банальной истерикой, которую захотелось превратить в геройство».

«Цей блог не просто бруд. Це розправа. Це гірше ніж побиття Мустафи Найєма, бо Наталці завдано цілу серію брудних ударів, щоб спаплюжити її добре ім’я», – вважає Тетяна Чорновіл. Вона переконана, що журналісти мають «поставити на місце Святослава Олійника – бойкот, серія статей про те, чим є політика для Олійника тощо».

На думку Тетяни Чорновіл,  в Україні розпочалася кампанія щодо паплюження журналістів, бо в рейтингу довіри громадськості вони займають друге місце після церкви.

Як нагадує колишня журналістка, про неї теж з`являлися «брудні статті» на сайті «Daily.ua» та на сайті «Національне бюро розслідувань України».

Як повідомляла «Телекритика», після 8-ми років роботи на СТБ Наталія Соколенко залишила «Вікна-новини» через замовчування суспільно важливих тем. Вона відзначила, що хоча отримала пропозицію від партії «Демократичний Альянс» щодо участі у парламентських виборах, шукає роботу у сфері журналістики. Зокрема, хоче долучитися до розбудови в Україні громадського радіо і телебачення.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • Виправте, будь-ласка, у першому реченні Бориса Олійника на Святослава Олійника! Борис Ілліч до такого не опуститься…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *