Партія регіонів вимагає у «Кіровоградської правди» спростувати оціночні судження

Кіровоградська обласна організація Партії регіонів подала позов проти газети «Кіровоградська правда» з вимогою спростувати інформацію, що була оприлюднена у статті одного з постійних читачів видання «Ми будуємо чи руйнуємо Україну?».

У позові зазначено, що інформація, наведена у матеріалі, «є такою, що не відповідає дійсності, необ’єктивною, недостовірною та порочить ділову репутацію Кіровоградської обласної організації Партії регіонів». Йдеться про уривок статті: «Складається враження, що партія Регіонів замість того, аби будувати Україну, хоче її зруйнувати. Зруйнувати ціле направлено, адже законопроект приймався з порушенням регламенту…». Партія регіонів вважає, що ці відомості не відповідають дійсності, оскільки прямо суперечать статутним цілям партії, де сказано, що метою її діяльності є розбудова суверенної, правової, соціально-орієнтованої держави.

«Є стаття 30 закону України Про інформацію, в якій сказано, що ніхто не може бути притягнутий до відповідальності за висловлення оціночних суджень. А в статті Івана Герасименка немає фактів, натомість є лиш власні оцінки, роздуми та судження. Вже навіть самі слова “складається враження”, якими починається речення, що й викликало у представників Партії регіонів претензії, вказують на те, що це є припущенням автора, але аж ніяк не фактом», –  пояснив у коментарі «Виборам та ЗМІ» Віталій Пастушенко, адвокат, який захищатиме інтереси «Кіровоградської правди» у суді.

Нагадуємо, що Кіровоградська обласна організація Партії регіонів подала також три позови на молодіжне інтернет-видання «Гречка», в яких вимагає простувати інформацію про використання кандидатами в депутати від Партії регіонів адмінресурсу.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *