За інтерв’ю «Українському тижню» можуть звільнити голову спостерігачів ПАРЄ Андреаса Гросса (ОНОВЛЕНО)

Його звинувачують в упередженості і неприпустимій поведінці.

5 жовтня ПАРЄ повернеться до розгляду «українського питання». Серед іншого буде розглянута можливість заміни голови місії спостерігачів ПАРЄ за виборами в Україні Андреаса Гросса. Про це повідомляє «Коммерсант Украина».

За необхідність відставки глави місії спостерігачів ПАРЄ за виборами в Україні виступив Роджер Гейл (Великобританія). Він звинуватив пана Ґросса в упередженості і неприпустимій поведінці.

«Керівник місії в Україні сформував свою думку заздалегідь, ще до того як в країні пройшли вибори. Фактично він закликав українців до нової революції. Я сподіваюся, що бюро завтра (5 жовтня – Ред.) відреагує на це і замінить голову делегації», – заявив британський депутат, виступаючи на слуханнях про правила поведінки членів ПАРЄ.

Різка заява Роджера Гейла пов’язана з інтерв’ю Андреаса Гросса, опублікованим минулого тижня в журналі «Український тиждень». У ньому глава місії ПАРЄ заявив, що ситуація з демократією в Україні за низкою показників гірша, ніж в Росії, висловив «песимізм з приводу того, що відбувається в Україні», і припустив, що українці знову проведуть революцію «років через 25».

Питання про притягнення Андреаса Гросса до відповідальності буде винесене на засідання бюро ПАРЄ 5 жовтня в першій половині дня. Сам Андреас Гросс заявив, що йти з посади не збирається. «Абсолютно ні! Навіщо мені це робити? До того ж один з українських колег тільки що запевнив мене, що українська делегація не поділяє думку пана Гейла», – сказав Андреас Гросс виданню «Коммерсант Украина».

Також, як відзначив «Український тиждень», під час вільних дебатів у сесійній залі британський депутат Майк Хенкок, посилаючись на інтерв’ю виданню, висловив пану Гроссу закиди стосовно недостатньої нейтральності в ставленні до української ситуації.

У відповідь голові місії спостерігачів від Парламентської Асамблеї відзначив, що надав інтерв’ю як депутат, демократ, фахівець з питань демократичних процесів у країнах Східної Європи та активний громадянин. «Я підкреслив, що висловлююся виключно від себе та викладаю мою особисту позицію», – додав пан Гросс.

Також він запропонував робити висновки відповідно до оригіналу його відповідей англійською, які опубліковано на сайті www.andigross.ch«До різних перекладів цього тексту закралися численні неточності, які від подвійного перекладу на українську та знову на англійську подекуди прислужилися до таких змін, що мені часом важко пізнати свої слова», – сказав Андреас Гросс.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *