Янукович: «В Україні є система моніторингу і реагування на порушення закону про вибори»

Для забезпечення відкритості та прозорості виборчого процесу в Україні створена система моніторингу і реагування на порушення, зафіксовані в ході виборчого процесу. Про це повідомив президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ в Київській області 10 жовтня, пише офіційний сайт глави держави.

За словами Януковича, до відповідної роботи зокрема залучені органи внутрішніх справ і місцевої влади. Під час парламентських виборів у країні працюватимуть кілька центрів, які здійснюватимуть моніторинг за перебігом виборчого процесу, до цієї роботи також залучатимуться міжнародні спостерігачі,  додав президент.

«На будь-які порушення – чи закону про вибори, чи адміністративні порушення, пов’язані з цими виборами, – буде миттєве реагування», – сказав глава держави. Він наголосив, що у разі виявлення відповідних фактів вживатимуться всі необхідні заходи – від адміністративних штрафів і розгляду питань ЦВК до судових розглядів.

Віктор Янукович наголосив, що для проведення виборів на високому організаційному рівні було прийнято не лише нове законодавство, а і внесено необхідні поправки до чинного, також передбачено встановлення системи відеоспостереження на дільницях, яка дозволятиме моніторити ситуацію в режимі онлайн.

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • О какой открытости и прозрачности выборов идет речь, когда даже в Киеве (не говоря уже о глубинке) главы районных администраций заставляют составлять поименные списки симпатизирующих исключительно партии регионов. Нагрузили этим систему образования и несчастных учителей. Этих людей в день выборов специальный отвечающий за них ЛИЧНО собирает (чтоб не разбежались, не дай бог) и доставляет на участки (норматив около 250 человек на участок). Ну и дальше по распорядку дня… Какое-там использование админресурса? Нет у нас такого и быть не может…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *