В окружкомі Вінниці застосували силу до фотокора LB.ua (+ВІДЕО)

Боєць спецпідрозділу «Беркут» протяг кореспондента з четвертого поверху на другий. Макс Левін звертатиметься до прокуратури.

Боєць спецпідрозділу «Беркут» застосував силу до фокореспондента LB.ua Макса Левіна на окрузі № 11 у Вінниці. Про це повідомляє LB.ua. Беркутівець зазначив, що журналіст «порушив Конституцію щодо ведення зйомки».

Як пише LB.ua, після того, як член окружкому попросив представників ЗМІ залишити зал засідань,фотограф залишився біля зачинених дверей із заскленими ставками. Член комісії попросив бійця «Беркута» «відвести журналіста». Прапорщик Юрій Угрин зазначив: «Відповідно до закону, Конституції, ви порушили правила проведення зйомки… Ви відреагували неадекватно на вимогу члена ЦВК піти». На прохання журналіста пояснити, як саме  неадекватно він відреагував», представник силових сруктур сказав: «Ви не відійшли від дверей. Тому я застосував до вас фізичну силу тримаючи руки та не заламуючи їх».

Як уточнив у коментарях «Телекритиці» Макс Левін, беркутівець тягнув його з з чевертого поверху на другий. Ні фотограф, ні техніка не постраждали: кореспондент відбувся синцем на руці.

Як розповів Макс Левін, після інциденту спостерігачі склали акт про порушення законодавства щодо порушення 34-ї статті Закону про вибори (Право присутності на засіданні виборчої комісії). Нині обставини інциденту вивчає юрист і надалі Макс Левін планує звернутися до прокуратури.

Фото – tvi.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *