ІМІ розпочав конкурс «Лови джинсу!» на виявлення прихованої реклами

Інститут масової інформації оголошує конкурс «Лови джинсу!» на виявлення прихованої політичної реклами – джинси – у місцевих друкованих та інтернет-виданнях. Конкурс триватиме до парламентських виборів-2014. Про це йдеться на сайті організації.

Джинса – це прихована політична реклама, яку у ЗМІ маскують так, щоб читачі думали, що це справжні журналістські матеріали.

Мета конкурсу –  популяризація ідеї критичної оцінки публікацій в ЗМІ про кандидатів напередодні виборів, та підвищення медіа-грамотності населення.

Конкурс «Лови джинсу!» складатиметься з двох частин:

1) Виявлення джинси у місцевих виданнях.

Для участі потрібно надіслати вирізку з газети або скан чи фото публікації (для інтернет-видань – гіперпосилання або скріншот) разом із коротким описом, чому ви вважаєте цей матеріал джинсою.

За результатами вересня і жовтня експерти ІМІ визначатимуть по троє переможців, які отримають дипломи та премії (500, 300 та 200 гривень за 1, 2 і 3 місця відповідно).

2) Конкурс статей/блогів про джинсу у місцевих виданнях.

Для участі потрібно проаналізувати джинсу у місцевих виданнях та ситуацію з цією проблемою у вашому регіоні загалом. Перевагою буде розміщення публікації у місцевому ЗМІ.

За результатами буде визначено трьох переможців, найкращі публікації будуть розміщені на сайті ІМІ та партнерів. Призовий фонд:

1 місце — 2000 гривень

2 місце — 1500 гривень

3 місце — 1000 гривень

Ознайомитись з ознаками джинси можна на сайті ІМІ та з інфографіки.

Матеріали на конкурс надсилати на адресу: imi.inform@gmail.com (тема листа — «Лови джинсу!») або на поштову адресу м. Київ, вул. Червоноармійська, 32А, офіс 9. Прохання до учасників у листах чітко вказувати ім’я та прізвище, місто та рід занять. Роботи приймаються до 22 жовтня включно.

Конкурс проводиться за підтримки «Інтерньюз Нетворк».

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *