Кандидати в депутати розповідають Першому національному про суспільне мовлення

Перший національний почав збирати думки кандидатів у народні депутати щодо суспільного мовлення в Україні. Про це йдеться на сайті телеканалу і на сторінці у Facebook. Загалом зібрано вже кілька десятків цитат, а саме Андрія Садового, Олега Тягнибока, Світлани Фабрикант, Василя Гацька, Миколи Княжицького, Тетяни Бахтеєвої та інших.

«Національна телекомпанія України поступово переходить у формат суспільного мовлення. Про це свідчить цілий ряд програм, які вже є в ефірах телеканалів холдингу, в тому числі і на Першому Національному. Аби краще познайомити громадськість зі всіма перевагами нового формату, ми запускаємо проект Чи буде Суспільне – залежить від нас! Сьогодні і надалі ми пропонуємо вашій увазі думки кандидатів у новий склад парламенту з приводу Суспільного. Сподіваємось, що і ви, наша інтернет-аудиторія та глядачі, активно включитесь у обговорення цього питання і будете залишати нам у коментарях свій погляд на ситуацію та рекомендації, аби ми могли вдосконалювати суспільне мовлення разом!», – повідомляють на Першому.

Зокрема, народний депутат Андрій Шевченко зазначив, що суспільне мовлення це щось таке, що переживе його засновників, переживе прекрасних керівників і прекрасних журналістів, які його створять. «Це те, що зможе робити свою роботу через десятиліття. Воно не повинно залежати від прізвища президента, премєр-міністра. Це має бути система, яка на десятиліття вперед зможе виконувати свою функцію», – сказав він.

На думку Єгора Соболєва, суспільне мовлення в усіх країнах має однакові цінності: доносити людям значущу інформацію, те, що справді важливе. «Друга цінність Суспільного – відділяти факти від коментарів та, щоб не було маніпуляцій. І третє – показувати людям перевірену інформацію. Це стандартні журналістські закони», –зауважив він.

«Вы найдете сегодня в нашей стране политическую силу, которая профинансирует своих критиков? Я вам отвечаю – не найдете. Поэтому на проекте Общественное телевидение Украины можно поставить жирную-жирную запятую. Почему не точку? Потому что все равно мы не выживем без такого общественного телевидения – мы превратимся в тоталитарную систему», – переконаний Вадим Рабінович.

Національна телекомпанія закликала всіх бажаючих долучитися до цього проекту.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *