«Народний фронт», КУН й «Інтернет партія України» не скористалися своїм правом агітації на НРКУ

За даними моніторингу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, своїм правом агітації не скористалися в ефірі НТКУ «Правий сектор», а в ефірі НРКУ – «Народний фронт», «Конгрес українських націоналістів» й «Інтернет партія України». Про зафіксований факт вирішено поінформувати Центральну виборчу комісію, оскільки ці суб’єкти виборчого права матимуть можливість розмістити свою політичну агітацію згодом. Про це йшлося на черговому засіданні робочої групи Національної ради з питань дотримання телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії народних депутатів, повідомляє прес-служба Нацради.

Нагадаємо, 6 жовтня в ефірі Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України розпочалася трансляція передвиборної агітації за кошти державного бюджету.

Серед порушень зафіксовано два випадки подання неповної інформації про результати соціологічних опитувань. До цих телерадіокомпаній Національна рада надішле відповідні листи.

За інформацією представників Національної ради в областях, виявлено ознаки порушень норм законодавства під час моніторингу мовлення ТОВ «Радіо «Трек» (Рівненська область) і ПП «Телерадіокомпанія «НТК» (м. Коломия, Івано-Франківської області). Представники регуляторного органу в цих областях надіслали компаніям листи. НТК вже врахувала зауваження і виправила порушення.

Також минулого тижня значно зросла кількість політичної реклами та агітації на каналах місцевих і регіональних мовників. В ефірі компаній наявні агітаційні матеріали майже всіх політичних сил, а також кандидатів у мажоритарних округах. На каналах обласних державних телерадіокомпаній розпочалось поширення політичної агітації за кошти державного бюджету. У Вінницькій та Полтавській областях не всі кандидати й політичні сили користуються наданим безкоштовним часом на політичну агітацію.

В ефірі одного із місцевих телеканалів зафіксовано незбалансоване висвітлення діяльності одного із кандидатів у народні депутати. Національна рада звернеться до компанії для отримання пояснень такої ситуації.

«Вибори ат ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *