На Косівщині представники кандидата намагались не допустити виходу матеріалу в газеті (ВІДЕО)

23 жовтня до редакції районної комунальної газети «Галицький край», що виходить в Косівському районі Івано-Франківської області, прийшли представники штабу кандидата в народні депутатиРомана Григоришина з вимогою не ставити на першій сторінці матеріал,. Про це повідомляє «Інститут масової інформації».

Представники пана Григоришина заявили, що вважають цю публікацію «політичним замовленням проти кандидата». У редакції їм повідомили, що вже відправили макет до Івано-Франківська і газета була надрукована.

Штабу кандидата не сподобалась опублікована заява від імені активістів ініціативної волонтерської групи Косівського району «Свій за свого»  і вони переконані, що це політичне замовлення проти кандидата Романа Григоришина. В заяві йшлося про те, що кандидат в своїй газеті «Вісник Прикарпаття»  незаконно використав роботу волонтерського об’єднання для власного піару.

«Ми хочемо зустрітись з головним редактором, – повідомила Олена, довірена особа кандидата Григоришина, – Ми вважаємо, що матеріали, які вона розміщує в газеті є політичним замовленням. Поясню ситуацію: матеріали, що подаються в газету узгоджуються протягом тижня. А саме, матеріали, які мають вийти 23 жовтня, узгоджувались протягом тижня. Ми неодноразово зустрічались з Лідією Романівною і питали, чи не розміщують на нашого кандидата будь-яку неправдиву неперевірену інформацію. І просили, нагадували їй про відповідальність. І просили її дану газету, даний матеріал у газету не розміщувати. Сьогодні (23 жовтня – ІМІ) ми дізнались, що на першій шпальті газети виходить неправдива неперевірена інформація, стаття не підписана жодним із працівників газети «Гуцульський край». Під нею існують підписи громадських активістів міста Косова і які явно працюють на іншу політичну команду і зробили це звернення умисно. Газета давно порушувала правила».

Тому, на переконання Олени, є порушення ст.74 закону України про вибори народних депутатів в частині поширення неправдивої інформації і що таке карається забороною виходу видань та позбавлення ліцензії і наголосила, що добре, що приїхала міліція і вона розбереться з порушеннями. Конкретизувати, чого саме вимагає від правоохоронних органів стосовно газети, довірена особа пана Григоришина не змогла.

Представники депутата  викликали міліцію та подали заяву.

Редактор видання «Галицький край» Лідія Безпалова переконує, що мета прелставників депутата в тому, щоб цей матеріал не вийшов.

«В своїй агітаційній газеті “Вісник Прикрапаття” кандидат в народні депутати Роман Григоришин використав логотип волонтерського руху «Свій за свого». Ще за тиждень до виходу газети я отримала звернення від обурених волонтерів руху «Свій за свого»  і покликала всіх фігурантів, про яких йдеться і які підписались в заяві. Вони між собою сварились. Ми ж вирішили дати цю заяву в друк. І тут в четвер (23 жовтня) приходять родичі кандидата. Мене тоді не було. Вони прийшли в редакцію, почали « наїжджати»  на верстальницю, заступника редактора. Добре, що верстальниця зорієнтувалась і перекинула інформацію на флешку і передала на Івано-Франківськ. Мені подзвонили працівники, я викликала міліцію, прокуратуру, СБУ. Вони (представника кандидата в народні депутати, – ІМІ) теж написали заяву, казали, що прийшли, а мене немає і чому я не на робочому місці. Я вважаю, що вони перешкоджали професійній діяльності, про що вказала в поясненнях. Я сказала міліції, що вважаю, що це був напад», – панірозповіла Безпалова.

Наразі Лідія Безпалова  розглядає можливість написання заяви до правоохоронних органів щодо перешкоджання законній професійній діяльності представниками штабу кандидата.

 «Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *