У Красноармійську скоєно напад на редакцію сайту 06239 (ФОТО, ВІДЕО)

20 жовтня в місті Красноармійську Донецької області невідомі скоїли напад на редакцію сайту міст Красноармійська та Димитрова 06239.com.ua.

Як повідомляє 06239.com.ua, зранку журналісти сайту, які прийшли на роботу, виявили, що в офісі розбито шибки у дверях і вікнах на фасаді редакції, а в приміщення закинутий спаплюжений прапор України.

Працівники сайту одразу повідомили про інцидент у чергову частину Красноармійського міського відділу міліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Відомості за інцидентом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до правопорушення.

На думку редакції сайту, єдиною причиною інциденту міг стати конфлікт одного з журналістів з кандидатом на посаду міського голови Красноармійська та чинним мером Димитрова Русланом Требушкіним, що стався напередодні. Кореспондент 06239.com.ua звернувся до кандидата по коментар щодо подій у територіальній виборчій комісії Красноармійська, однак агресивно налаштований до сайту співрозмовник не лише не дав коментаря, а й намагався відібрати в журналіста планшет.

Раніше, 15 жовтня, після засідання територіальної виборчої комісії Красноармійська Руслан Требушкін пригрозив сайту 06239.com.ua закриттям. «Не закрили вас іще? Найближчим часом закриють. Я чув, що громадська організація вас закривала вже. Я думаю, знайдуться ще охочі, і не один», – заявив пан Требушкін.

Він також підтвердив припущення, що причетний до блокування сайту, яке відбувалося 13 жовтня.

Як повідомляє регіональний кореспондент Інституту масової інформації, 13 жовтня доступ до сайту 06239.com.ua був обмежений декілька годин. Замість матеріалів сайту на домені з’явилася інформація в якій пояснювалося, що громадська організація «Контроль та безпека» призупинила діяльність ресурсу через «численні факти розміщення на ресурсі матеріалів, котрі розпалюють розбрат і ворожнечу в українському суспільстві, спекулюють на темі війни в українському Донбасі».

Організація «Контроль та безпека» зареєстрована у сусідньому Димитрові, міський голова якого Руслан Требушкін був неодноразовим фігурантом журналістських розслідувань сайту. Зокрема, 06239.com.ua неодноразово звертав увагу на те, що одним із засновників ТОВ «Імперія нафтапродукт», відносно якого відкрито кримінальне провадження про можливе привласнення бюджетних коштів Димитрова, є брат чинного голови Олексій Требушкін.

Фото – 06239.com.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *