Через позов депутата суд зупинив випуск газети «Особистий погляд» до завершення виборів

Суд повністю задовольнив позов Дмитра Войцеха, кандидата в депутати по одномандатному округу №95 в місті Ірпінь, проти газети «Особистий погляд».

Рішенням суду інформація, яка була оприлюднена у статті «Почалося!» від 3.08.2012, визнана наклепницькою та недостовірною, а дії редакції – грубим порушенням закону України «Про вибори народних депутатів». Як наслідок, відповідно  до статті 74 згаданого закону, суд зупинив вихід газети до завершення виборчого процесу.

Редакція подала апеляцію і чекає чергового рішення суду. Зокрема, вони посилаються на ст. 30 ЗУ «Про інформацію», в якій сказано, що ніхто не може бути притягнутим до відповідальності за висловлення оціночних суджень.

У статті «Особистого погляду» йшлося про листівки з антиагітацією Дмитра Войцеха, які невідомі поширили в Ірпені. На них кандидат у депутати зображений в нацистській формі. Під фото – текст про те, що Войцех «зрадив Партію регіонів». В газеті цю листівку опублікували як ілюстрацію до статті,  яка містила міркування про те, хто може бути замовником листівок і навіщо вдаватися до таких брудних політтехнології. Завершується матеріал словами: «Редакція “ОП” засуджує подібні витівки з боку кандидатів і закликає політиків уникати подібних “чорних” речей».

На думку Дмитра Войцеха, інформація листівки, а також припущення журналістів, що її замовником може бути сам кандидат в депутати, і вживання відносно нього слів «тушка», «Павлік Морозов», «зрадник» принижують його честь та гідність і ганьблять його репутацію як кандидата в депутати.

Фото – pravo-znaty.org.ua

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *