У Хмельницькому двоє кандидатів відбиваються від небажаного піару у ЗМІ

Прес-конференції для відмивання свого імені скликали у Хмельницькому кандидат у депутати Верховної Ради України Сергій Лабазюк і кандидат та діючий народний депутат Олег Лукашук, – повідомляє ОПОРА

Депутат українського парламенту трьох скликань (член фракцій СДПУ(о) та БЮТ-Батьківщина) Олег Лукашук уже має досвід судових тяжб зі ЗМІ. Свого часу перед маловідомим іще політиком із Хмельницького вибачалася, спростовуючи свій наклеп про зачищання Олега Григоровича у казино, столична газета «Вечерние вести». А цьогорічна виборча кампанія (висуванець ВО «Батьківщина» як член цієї партії) на одномандатному виборчому окрузі № 187 з центром у Хмельницькому, перетворюється для нього у серію судових позовів.

Зокрема, предметом судового позову стала інформація у статті Світлани Кабачинської «Зачистка» («Дзеркало тижня», № 20, 2 червня 2012). Два речення – «Лукашук тоже планирует идти на выборы. От Королевской – ведь он всегда был членом УСДП: и когда она была с (о), и когда – с Онопенко.» – на думку депутата, своєю недостовірністю негативно вплинули на його кандидатський рейтинг. Це припущення, до речі, опубліковане тільки у російськомовній версії газети. Сама авторка вибачилася перед політиком просто письмово і з використанням бланка «Дзеркала тижня». Втім, відмовившись від позову до редакції, команда Олега Лукашука таки готується відсудити півмільйона гривень у журналістки.

«Я не маю антипатій ні до «Дзеркала тижня», ні до Світлани Кабачинської. Мета мого позову – ударити по замовниках, щоб відбити у них охоту чорнити політичних опонентів», – пояснив він на прес-конференції.

Пікантності ситуації додає те, що заслужений журналіст України Світлана Кабачинська (безпартійна, самовисування) стала конкурентом Олега Лукашука на виборах до парламенту.

«Такий крок міг би бути недивним, якби до нього вдався нардеп від влади. Але ж позов подав депутат від опозиції до газети і журналіста, які якраз і відстоюють Україну та демократію», – висловила здивування Світлана Іллівна на своїй прес-конференції.

Та крім неї в окрузі № 187 кандидатом зареєстрований іще один журналіст, який виставляв Олега Лукашука в непривабливому вигляді. Колишній ведучий програми «Гроші» на телеканалі «1+1» Олег Дейнека (безпартійний, самовисування) в одній із передач закидав народному депутатові причетність до отримання підприємством, яке він заснував іще до обрання у парламент, підряду на освоєння 39 мільйонів гривень при прокладанні ділянки водогону.

«Свого часу я звернувся з листом про недостовірність цієї інформації на телеканал «1+1», і Олега Дейнеку було звільнено», – повідав Олег Лукашук.

Але це ще не весь головний біль Олега Лукашука. Безкоштовна газета «Новий погляд», яка в цьому ж окрузі обслуговує виборчу кампанію Олександра Слободяна (народний депутат України, член Української Народної Партії, самовисування) посилаючись на місцеву презентацію громадського руху «ЧЕСНО», акцентувала увагу на корупційності Олега Лукашука. Спростування закидів у корупційності, – запевнив Олег Лукашук, – він також домагатиметься у суді.

Інший інцидент стався з кандидатом Сергієм Лабазюком (член Народної Партії, самовисування) у Волочиську, котрий входить у одномандатний виборчий округ № 188 з центром у Хмельницькому. У День незалежності України до нього підійшов з відеокамерою журналіст хмельницького телеканалу «33 канал» Ігор Мельничук. Він попросив прокоментувати продаж двох відер щебеню працівниками одного з підприємств, очолюваних кандидатом. Перед тим знімальна група «33 каналу», підконтрольного кандидатові в депутати по цьому ж округу Вікторові Коліщаку (член політичної партії «Єдиний Центр», самовисування) купила у механізатора за десять гривень трохи каміння, щоб «підправити могилку матері». Реакцію Сергія Лабазюка з поширено в Інтернеті.

«Я не був готовий до провокацій. День незалежності, День мого рідного міста… І коли до мене підійшла ця людина і попросила прокоментувати крадіжку двох відер щебеню, начебто державного… Від переходу з одних емоцій на інші я, можливо, щось не так сказав, – пояснив Сергій Лабазюк і пообіцяв відтепер «дмухати на холодне». Адже, на його переконання, в регіон завезено зі столиці фахівців, аби вони замішували бруд для поливання ним конкурентів».

Джерело – ОПОРА

Фото – freeportals.info

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *