Питання суспільного мовлення серед пріоритетних кількох партій, які йдуть на вибори

Створення суспільного телерадіомовлення – одне з пріоритетних для кількох політичних сил, які йдуть на вибори. А саме політичних партій «Національна Демократична партія України», «Зелена планета» і «Народний фронт». Про це вони зазначили 13 жовтня під час «Національних дебатів» на Першому національному, відповідаючи на запитання оглядача «Телекритики» щодо першочергових медійних реформ.

«Перша проблема, яку буде вирішувати “Зелена планета”, – це створення громадського телебачення, друга – громадського радіо», – сказав Юрій Кармазін.

«Програма “Народного фронту” містить згадки про медіа. Зокрема, ми будемо працювати над інформаційною безпекою України, створенням суспільного мовлення, законами про прозорість медіа власності і Нацраду, щоб її членами ставали в першу чергу професіонали, а не лобісти олігархів», – зазначила Вікторія Сюмар.

Щодо необхідності створення громадського мовлення, яке б задовольняло інтереси якомога ширших кіл глядачів, в тому числі з вадами слуху і зору, говорила і представник «Національна Демократична партія України».

Водночас представник політичної партії «Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ» зауважив, що не бачить проблем зі свободою слова в Україні.

Як писали «Вибори та ЗМІ», КПУ відмовилась брати участь у дебатах. Дебати йтимуть два тижні.  З 13-го жовтня глядачі побачать 4 випуски дебатів з понеділка по четвер, з 20-го жовтня – три випуски з вівторка по четвер. Програма виходитиме о 21:15.

Які партії, з ким і коли дебатуватимуть можна прочитати тут.

«Вибори та ЗМІ»

Фото 1tv.com.ua

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *